Voor het eerst internationaal rijden? Hier wat tips
Werkzaamheden · 25. augustus 2023
Voor het eerst deelnemen aan een internationaal concours, maar weet je niet precies wat er allemaal bij komt kijken? Ik krijg hier regelmatig vragen over aangezien ik betrokken ben bij de organisatie van Jumping de Achterhoek, maar ook de PR doe voor internationale concoursen zoals CSI Salland, Indoor Wierden, CSI Eindhoven en Outdoor Gelderland. In dit artikel probeer ik zoveel mogelijk duidelijkheid te geven.
Dobby kwijt? Vanaf nu niet meer...
26. maart 2022
Mijn tactiek als Dobby uit zicht is als hij losloopt op stal? Ik fluit! Zo hard mogelijk. En nog eens. En nog eens. En als er dan nog geen flapperende oortjes op me afkomen, dan roep ik 'Snoepje'! 9 van de 10 keer succes.

Van mijn eerste velvet cap met kranten erin naar KEP Italia…
Paarden · 30. juni 2021
Ik kan mij de aankoop van mijn eerste eigen cap niet meer herinneren. Wel dat ik 8 jaar was. Ik mocht naar de plaatselijke manege in Aalten, Stal De Vrijheid. Eerst nog een paar proeflessen met een klamme cap op die de kinderen voor mij hadden opgehad. Megatrots was ik daarna op mijn eigen cap. Het liefst dag en nacht op.
Wormen, VITALstyle en darmbalans...
Paarden · 21. juni 2021
"Heb je iets om te geven om de darmflora te ondersteunen?" Mijn dierenarts kijkt me aan. Een driejarige merrie die we laatst ontwormd hebben, krijgt nog een extra anti-wormmiddel. Ze heeft namelijk nog steeds diarree. Wie de dader is, is duidelijk. Kleine rode bloedwormpjes. Lastige krengen zijn dat, vies ook.

Facebook hit: Het verhaal van de knappende hackamore
Paarden · 16. juni 2021
Op Facebook is hij al zo'n 16.000x gelezen. Een spannend verhaal om nog eens terug te lezen!
Horse Auctions Europe: startpunt van kopen op veilingen
Werkzaamheden · 14. april 2021
Online paardenveilingen waren er al voordat de Covid-19 uitbrak, maar feit is dat de online verkoop van paarden exponentieel is gegroeid het afgelopen jaar. Meerdere keren per week zijn er veilingen van sportpaarden, veulens en embryo’s, maar wanneer en waar? Amazone en marketeer Wendy Scholten heeft www.horseauctions.eu gelanceerd om overzicht te bieden in de veilingwereld. Horse Auctions Europe kan als startpunt gezien worden van kopen op veilingen.

Noodkreet besmette springstal: "Sluit de deuren en laat geen paarden of mensen in en uit gaan"
Werkzaamheden · 06. maart 2021
Het lijkt een relatief rustige dag omtrent het nieuws rond de rhino-uitbraak, maar dat wil niet zeggen dat we de aandacht mogen verslappen. Een Duitse springstal laat via de app weten dat ze dag en nacht knokken tegen het virus.
Micky Morssinkhof: “Als alles meezit woensdag gezonde paarden naar huis”
Werkzaamheden · 05. maart 2021
Er gloort hoop in het team van Micky Morssinkhof in Valencia. De kans is groot dat de zes gezonde paarden komende woensdag 10 maart naar huis mogen. “Het is zo goed als rond. Het gaat om de paarden die in de ‘groene zone’ staan, de paarden die geen symptomen hebben laten zien. De KNHS is nu bezig om al onze twaalf paarden naar huis te krijgen, mits ze fit genoeg zijn om te reizen. We kunnen ze zelf ook in quarantaine zetten en verzorgen samen met de eigen dierenartsen.”

Paniek op de Sunshine Tour om rhino
Werkzaamheden · 04. maart 2021
Ruiters vluchten vanavond weg van de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera, de springtour die nog mocht doorgaan. Diverse bronnen hebben me laten weten dat er een paard positief getest is op of verdacht wordt van EVH-1. Zie verderop een reactie namens de organisatie!
Medicatie aangekomen in Spanje en meer nieuws
Werkzaamheden · 04. maart 2021
Teamwerk maakt sterk! De medicatie verstuurd vanaf Paardenkliniek De Watermolen in Haaksbergen is vanmorgen al gearriveerd op het concoursterrein in Valencia.

Meer weergeven