Noodkreet besmette springstal: "Sluit de deuren en laat geen paarden of mensen in en uit gaan"
Werkzaamheden · 06. maart 2021
Het lijkt een relatief rustige dag omtrent het nieuws rond de rhino-uitbraak, maar dat wil niet zeggen dat we de aandacht mogen verslappen. Een Duitse springstal laat via de app weten dat ze dag en nacht knokken tegen het virus.
Micky Morssinkhof: “Als alles meezit woensdag gezonde paarden naar huis”
Werkzaamheden · 05. maart 2021
Er gloort hoop in het team van Micky Morssinkhof in Valencia. De kans is groot dat de zes gezonde paarden komende woensdag 10 maart naar huis mogen. “Het is zo goed als rond. Het gaat om de paarden die in de ‘groene zone’ staan, de paarden die geen symptomen hebben laten zien. De KNHS is nu bezig om al onze twaalf paarden naar huis te krijgen, mits ze fit genoeg zijn om te reizen. We kunnen ze zelf ook in quarantaine zetten en verzorgen samen met de eigen dierenartsen.”

Paniek op de Sunshine Tour om rhino
Werkzaamheden · 04. maart 2021
Ruiters vluchten vanavond weg van de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera, de springtour die nog mocht doorgaan. Diverse bronnen hebben me laten weten dat er een paard positief getest is op of verdacht wordt van EVH-1. Zie verderop een reactie namens de organisatie!
Medicatie aangekomen in Spanje en meer nieuws
Werkzaamheden · 04. maart 2021
Teamwerk maakt sterk! De medicatie verstuurd vanaf Paardenkliniek De Watermolen in Haaksbergen is vanmorgen al gearriveerd op het concoursterrein in Valencia.

Draag ook bij in de kosten voor desinfectie in Valencia
Werkzaamheden · 03. maart 2021
Willen jullie de ruiters in Valencia helpen? Dat kan nu! Om de infectiedruk te verlagen in de stallen van Valencia wordt er komend weekend een desinfectiesysteem opgestuurd via de Nederlandse Suzzie Ruiter. Ze heeft daarvoor een crowdfunding opgestart en hoopt 30.000 euro op te halen.
Zes paarden overleden aan Rhino, Duitsers woest over aanpak Valencia
Werkzaamheden · 03. maart 2021
Vanmiddag bereikte me het nieuws dat er een vijfde paard uit Duitsland is overleden aan het Rhino virus. Deze was al thuis na het concours in Valencia. Horses.nl probeert dit te verifiëren, maar heeft de amazone nog niet gesproken (17.30 uur).

De Watermolen en Horses2Fly sturen medicatie naar Valencia
Werkzaamheden · 02. maart 2021
Aspirinepoeder, spuiten, naalden en vitamine C worden morgenochtend met een koerier naar Valencia gestuurd. Paardenkliniek De Watermolen en transportbedrijf Horses2Fly hebben de handen ineengeslagen en sponsoren deze producten.
Micky Morssinkhof in Valencia: “Toestand van onze paarden kan op elk moment veranderen”
Werkzaamheden · 01. maart 2021
Doodop zijn ze. “Ik zie eruit als een spook”, vertelt Micky Morssinkhof zondagavond 28 februari. Samen met haar vriend Melvin Greveling en hun stalamazone en grooms zit ze vast in een nachtmerrie genaamd ‘Valencia’. Het Spaanse concours haalt in heel Europa de media vanwege de heftige EHV-1 (rhino) uitbraak. Diverse concourspaarden zijn uitgeput, hebben verlammingsverschijnselen of zijn zelfs overleden. Die van Micky en Melvin maken het nog relatief goed.

Mario Everse: “Als je de beelden ziet, moet je Spaanse tours nu niet opzoeken”
Werkzaamheden · 28. februari 2021
Als vannacht de klok 12 uur slaat zullen de eerste vrachtwagens met paarden de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera verlaten. De Spaanse overheid heeft vandaag groen licht gegeven voor het vertrek van het concoursterrein waar nog geen rhino-gevallen zijn geconstateerd. Mario Everse, met zijn familie en team in Spanje aanwezig met diverse Youhorse.auction veilingpaarden, zal opgelucht zijn als alles weer veilig thuis is.
Drama in Valencia: Rhino woedt onder concourspaarden
Werkzaamheden · 27. februari 2021
Vrijdagavond telefoon: Wendy, wat krijg je mee van Valencia? Nou, eigenlijk niet heel erg veel. Weet je wel dat het daar enorm uit de hand loopt? Ik had 's middags De Paardenkrant / Horses.nl al ingelicht, maar besloot zelf ook een belrondje te doen.

Meer weergeven