Dobby kwijt? Vanaf nu niet meer...

Mijn tactiek als Dobby uit zicht is als hij losloopt op stal? Ik fluit! Zo hard mogelijk. En nog eens. En nog eens. En als er dan nog geen flapperende oortjes op me afkomen, dan roep ik 'Snoepje'! 9 van de 10 keer succes.

Eigenlijk komt Dobby wel. Al luistert hij niet zo goed. Teckel he. Selectief gehoor. Maar eerlijk gezegd heeft ie ook niet veel opvoeding gehad, dus als hij komt paai ik 'm maar met een snoepje. Dat werkt. Het is een magisch woord: 'Snoooooeeeeepje'.


Maar soms is Dobby op pad, met een andere stalhond, Nova. Die vindt het wel leuk om dat kleine spul mee te nemen op sleeptouw en gaat wel eens dwalen met zijn huisvriendje Dex. Via een zoekactie in de auto of een Facebook post komen ze uiteindelijk wel weer terug.

Dobby begint het ook wel spannend te vinden, wat verder weg snuffelen. Ik ook, want van Milan mag hij helemaal niet los en wat moet ik hem zeggen als ik een keer met lege handen thuis kom? Hij dreigde al dat ie een andere mama gaat zoeken  😫

Ik vind het ook wel vervelend en legde Dobby vast aan de longeerlijn, maar dat is ook niet zo gezellig. Een GPS tracker dan? Maar je ziet op internet door de bomen het bos niet meer, tot ik een tip kreeg: de TRACTIVE GPS TRACKER FOR DOGS. 

Je tekent een denkbeeldige lijn uit en als je hond of kat de virtuele grens passeert, krijg je een melding op je telefoon. Als je 'm helemaal kwijt bent, kun je 'm snel terugvinden met je gsm in je hand.

De kosten? 
Momenteel 37,49 euro bij bol.com.
Ik heb een tweejarig abonnement afgesloten voor 5 euro per maand. Daar kun je niet voor gaan zoeken 💁‍♀️

Wat kan de tracker nog meer? Het houdt de activiteiten bij van je hond. Hoeveel minuten hij beweegt, hoe lang hij slaapt. Er zijn zelfs rankings wie de meest actieve hond heeft. Eens kijken of Dobby een paar plekjes kan stijgen (nog niet gekeken of er een ranking is voor honden die het meest slapen).

De eerste test was gisteravond toen Ramon hem nog even uitliet voor het slapen gaan. Heb 'm meteen gezegd dat ie de volgende keer toch echt wat verder moet wandelen, haha...

Waar ik 'm gekocht heb? 

Hier bij Bol.com
Doe je voordeel ermee of deel het artikel met een hondeneigenaar die dit ook wel kan gebruiken