· 

Giovanni wint PSG, Nadisa 2e in Z2

Hoe druk kan je op een dag zijn met slecht twee paarden? Nou, heel druk! Vandaag was het een ware dressuurdag, maar ook een succesvolle. Nadisa werd tweede in het Z2 in Vragender, Giovanni WS won de Prix St.Georges in Soest.

Nadisa van de Oudemolen WS (Jamal van de Heffinck x Cooper van de Heffinck)
Nadisa van de Oudemolen WS (Jamal van de Heffinck x Cooper van de Heffinck)

Met nog een aantal veilingen in het weekend te gaan, moest ik deze zaterdag volop benutten om kilometers te maken in de dressuurring. Met Nadisa van de Oudemolen WS reed ik eerst een thuisconcours in het Z2 in Vragender.

 

In de eerste proef gooide ze in galop vrolijk de staart erop toen ze de fotocamera van Ramon hoorde klikken en een paard aan het dansen was op de parkeerplaats. Ze maakte links en rechts mooie changementen waar het niet hoefde. In de tweede proef had ze de gedachten er weer bij en reden we met 230,5 punten naar de tweede prijs.

 

Jurylid Ab Rooks liet zich ontvallen bijzonder gecharmeerd te zijn van de tot dressuurpaard omgeschoolde merrie en schreef op de coupon: "Paard met veel capaciteiten en mooi zijbeeld. Technisch heel fijn en passend gereden." Nadisa is nog maar een puppy in de dressuurring en er zit nog veel progressie in. Dat geeft aan hoeveel kwaliteit ze heeft! Oftewel, nog een paard voor de Subtop straks.

 

 

Ook Giovanni WS (Ampere x Scandic) scoorde goed vandaag. De (best lange) rit ging naar Stal Laseur in Soest, waar we onze eerste zege in de Prix St.Georges behaalden. En ook nog eens met bijna 67%. De juryleden schreven op de coupon: "Fijn aansprekend paard dat soms nog wat meer balans mag houden." en "Wauw, wat een fantastisch paard. Mist soms nog wat kracht, maar komt goed. Succes!"

 

Ik begon niet al te best. Ik vergat (voor de 2e keer in de Subtop) te groeten en één jury had dat door en gaf een 5. Oeps, sorry! Verder hadden we geen onvoldoendes op de protocollen staan. Ik probeerde een safe, harmonieuze proef te rijden zonder druk erop. De inzet van de pirouettes was nu wat aan de grote kant en sommige wissels waren wat meer van Gio dan van mij, maar de series gingen wel weer super fijn. Nu alles constanter wordt denk ik dat we maar eens gaan oefenen voor ons Inter I debuut!"

 

En vind je niet dat Ramon weer mooie foto's gemaakt heeft? Milan was er ook de hele dag bij en riep tijdens m'n PSG proef nog een paar keer luid en duidelijk: "Goed zo mama, het gaat goed!", waarbij hij met de dressuurzweep door de lucht zwaaide. Gelukkig is Gio al een hoop gewend...

 

 

Foto's Giovanni WS tijdens het losrijden in Soest

Super supporter die Milan. Hij riep tijdens mijn PSG proef een paar keer: "Goed zo mama, het gaat goed!", waarbij hij met de dressuurzweep door de lucht zwaaide.