· 

Micky Morssinkhof: “Als alles meezit woensdag gezonde paarden naar huis”

Stalamazone Maxime van Andel in Valencia. Foto Micky Morssinkhof
Stalamazone Maxime van Andel in Valencia. Foto Micky Morssinkhof

Er gloort hoop in het team van Micky Morssinkhof in Valencia. De kans is groot dat de zes gezonde paarden komende woensdag 10 maart naar huis mogen. “Het is zo goed als rond. Het gaat om de paarden die in de ‘groene zone’ staan, de paarden die geen symptomen hebben laten zien. De KNHS is nu bezig om al onze twaalf paarden naar huis te krijgen, mits ze fit genoeg zijn om te reizen. We kunnen ze zelf ook in quarantaine zetten en verzorgen samen met de eigen dierenartsen.”

 

Ook positief nieuws is dat vier van de zes paarden die in de ‘rode zone’ staan, inmiddels van de medicatie af zijn. “Ze maken het goed en ogen fit. We hebben inmiddels de resultaten teruggekregen van de test, die zijn negatief. Maar dat zegt eigenlijk niks. De testen zijn zeer onbetrouwbaar gebleken. Een paard dat dood is testte nog negatief! Je moet met je eigen ogen blijven kijken. Krijgt je paard symptomen of niet. Ik snap de paniek wel op de Sunshine Tour.”

 

Ondertussen blijven de ruiters in Valencia plannen maken voor de komende maand. “We blijven streven om eerder naar huis te komen, maar als dat niet lukt dat moet er hier nog wel het een en ander geregeld worden. Het moet ook niet zo zijn dat straks veel mensen met paarden vertrekken en de achterblijvers er alleen voor staan.”

 

Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender kunnen de paarden eenvoudig in quarantaine geplaatst worden. Er zijn diverse aparte afdelingen, volledig van elkaar gescheiden.