· 

Medicatie aangekomen in Spanje en meer nieuws

Teamwerk maakt sterk! De medicatie verstuurd vanaf Paardenkliniek De Watermolen in Haaksbergen is vanmorgen al gearriveerd op het concoursterrein in Valencia. 

 

Het gaat onder meer om asperinepoeder, medicijnen, spuiten, naalden en wegwerpbare handschoenen.

 

"We hebben tegen elkaar gezegd: stuur alle medicatie op die we hebben, want ze hebben het daar hard nodig", vertelt Jana Predanic namens de kliniek.

 

De zending werd geregeld door spermakoerier Hippoxpres, die meteen in actie kwam. De kosten worden gedekt door de kliniek en Horses2Fly.

 

Zojuist (14.20 uur) heeft de stalmanager van Valencia mij een bericht gestuurd dat de Spaanse dierenartsen nog meer producten nodig hebben. Het gaat onder meer om Gastrogard, vitamines, parafine olie en antibiotica. Het boodschappenlijstje ligt nu bij de Watermolen.

 

Micky Morssinkhof laat weten dat de organisatie niets meer voor de ruiters regelt. "Via WorldofShowjumping worden nu maaltijden geregeld voor de grooms en ruiters, ontbijt, lunch, diner. Er is ook gratis zaagsel onderweg uit hier de buurt. Tot nu toe rekende de organisatie ons de volle mep. Een voorbeeld: een meisje hier met zes paarden had die laatste zondag haar hele concours al afgerekend. Ze kreeg natuurlijk geen paspoorten mee omdat ze hier moest blijven. Inmiddels heeft ze een nieuwe factuur gekregen van 1.500 euro voor de 8 dagen erna. Het loopt voor iedereen in de papieren."

 

Er is in Duitsland ook een crowdfunding opgestart om bij te dragen in alle kosten, want er zijn natuurlijk ook een hoop dierenartsrekeningen te betalen. Wil jij helpen? Laat hier een bedrag(je) achter, de ruiters zijn er enorm mee geholpen!

 

Micky laat weten dat de KNHS zich hard maakt om de paarden uit de 'groene zone' zo snel mogelijk naar huis te halen. "Eerlijk is eerlijk, in het begin hadden we maar heel weinig support van de KNHS, maar ze doen nu echt hun best om ons hierin bij te staan."