· 

Zes paarden overleden aan Rhino, Duitsers woest over aanpak Valencia

Vanmiddag bereikte me het nieuws dat er een vijfde paard uit Duitsland is overleden aan het Rhino virus. Deze 15-jarige topmerrie Luna van Jörne Sprehe was al thuis na het concours in Valencia. De FEI meldt zojuist (17.45 uur) dat het dodenaantal al op zes staat, want er is er ook één overleden in de kliniek in Barcelona. In totaal 83 paarden op het concoursterrein vertonen symptomen. Vijftien paarden staan in klinieken (13 in Valencia en twee in Barcelona).

 

Ondertussen is er een rhino-geval opgedoken in de omgeving van Ocala (USA), waardoor iedereen in Florida op scherp staat. Op het World Equestrian Center worden voorzorgsmaatregelen genomen. Lees hier meer

 

Horses.nl bericht over het Duitse team dat in Valencia zit. Als het aan hen ligt mag de organisatie van Valencia nooit meer in actie komen. Zowel door de organisatie als door de Spaanse bond, de Spaanse autoriteiten en de FEI werd er ontzettend langzaam gereageerd en is alles zo uit de hand is gelopen. Lees hier verder (inclusief video)