· 

Draag ook bij in de kosten voor desinfectie in Valencia

Willen jullie de ruiters in Valencia helpen? Dat kan nu! Om de infectiedruk te verlagen in de stallen van Valencia wordt er komend weekend een desinfectiesysteem opgestuurd via de Nederlandse Suzzie Ruiter. Ze heeft daarvoor een crowdfunding opgestart en hoopt 30.000 euro op te halen.

 

“Micky Morssinkhof heeft al een lading desinfectie van mij ontvangen, maar er is natuurlijk behoefte aan veel meer. Zo heeft iedereen de beste kans om verspreiding tegen te gaan en hun paarden te beschermen. De desinfectie zelf wordt gesponsord, maar het systeem om te vernevelen, de machines en het transport ervan niet. Daar probeer ik nu geld voor in te zamelen”, vertelt Suzzie Ruiter.

 

Ze heeft contact gehad met de organisatie in Valencia en het ziet er naar uit dat er na dit weekend een tekort dreigt te ontstaan. “Het complex is heel groot en veel paarden staan verspreid, daarom hebben we verschillende machines en systemen nodig. De bedoeling is dat er in elke box een paar keer per dag automatisch gesprayd wordt. We hebben al goede ervaringen opgedaan op stallen waar rhino uitbrak. De besmetting op andere paarden stagneerde. Ik heb al veel ruiters gesproken die wanhopig zijn en hiernaar vragen.”

 

Je kan de donatie hier achterlaten