· 

Derde prijs in Prix St.Georges

Kleine mijlpaal! Van de paar keer dat Wendy en Giovanni WS Prix St.Georges hebben gereden, behaalden ze vandaag de hoogste score tot nu toe van 66,46% in Houten. Daarmee wonnen ze de derde prijs.

 

"Ik ben eigenlijk wel heel blij met de progressie die we afgelopen drie weken gemaakt hebben. Ik wilde vandaag met meer afdruk en een verbeterde aanleuning en lengtebuiging de ring in en dat pakte eigenlijk best goed uit. De aanspanning ging iets ten koste van de stap, maar dat gaan we ook wel opgelost krijgen. Wat ik wel onwijs stom van mezelf vond is dat ik me uit m'n focus liet halen door mijn allerliefste kereltje Milan. Hij stond vanaf het terras naar papa Ramon te roepen die bij de letter A mijn proef aan het filmen was. Milan kreeg geen antwoord, dus hij riep gewoon nog wat harder en nog wat harder. En ja, daar gaat je moederinstinct... Weg concentratie. Het aangalopperen vanuit de stap was niet helemaal zoals het hoort en vervolgens ging Giovanni met te weinig oprichting de galopappuyementen in om nog wat verder in de hand te zakken bij de eerste wissel. Zonde, maar m'n eigen schuld. Ik sprak mezelf vermanend toe en toen waren we (of eigenlijk was ik) weer bij de les. Leerzaam momentje voor mezelf, want wat er ook gebeurt om de ring, ik moet m'n kop erbij houden."

 

De juryleden gaven 227,5 en 224,5 punten. Op de protocollen stond onder meer : 'Fijne combinatie, netjes voorgesteld, paard met veel kwaliteit' en 'Totaalbeeld eerlijk gereden'. "Natuurlijk hebben we nog genoeg punten om aan te werken, maar daar maak ik me nog niet al te druk om. We doen ons best, Giovanni is met zijn acht jaar nog jong en ik denk dat hij nog ver kan gaan komen in de sport! Daar gaan we dus voor, naar nog een paar stapjes hogerop!"