· 

Jonathan WS winnaar 'Baby Green Hunter Handy'

Jonathan WS & Wendy Scholten. Foto www.sanimage.nl
Jonathan WS & Wendy Scholten. Foto www.sanimage.nl

De vijfjarige Jonathan WS (Vittorio x Burggraaf) deed het op zondag 28 april fantastisch tijdens de Hunter-Jumper Equitation Holland wedstrijd in Ermelo. Hij won de 'Baby Green Hunter Handy class'.

 

In de zadelrubriek, waarbij jurylid Robert Robold de bewegingen van de paarden en de harmonie tussen paard en ruiter beoordeeld, werd Jonathan WS derde. "Hij heeft nog net wat veel knieactie in galop en dat ik de vaste martingaal nog om had (vergeten af te doen), werkte ook niet mee bij een hogere klassering."

 

"Ik was niettemin hartstikke blij hoe hij het deed op zo'n prachtig, maar ook indrukwekkend terrein met hunterhindernissen waar menig paard zich voor omdraaide. Eén ding is zeker: Spooky is Jonathan niet. Een beetje spannend vond hij het wel, maar weigeren komt niet in zijn woordenboek voor."

 

"Na afloop heb ik nog met Robert gesproken en gevraagd of Jonathan een potentiële hunter is. Zijn antwoord: 'Definitely!' Hij was dolenthousiast over zijn model, de manier van springen en het te rijden zijn. De knieactie zou inderdaad wat minder mogen, maar zegt hij: 'dat is ook slechts een detail'. Wellicht dat Jonathan straks in Amerika niet alle 'flat classes' gaat winnen, volgens hem kan het een geweldige hunterkampioen worden in de springproeven. We gaan dus lekker doortrainen en alles verder perfectioneren."

 

Klik hier voor het profiel van Jonathan WS

 

Hieronder de video van de winnende omloop: