· 

Met plezier gastjurylid

Wendy was vandaag, zondag 10 maart, gastjurylid tijdens de B-finale van de PSC Wintercompetitie voor ponyruiters in Vragender. “Ik heb met veel plezier op elke ronde een toelichting mogen geven."

 

“Alle deelnemers deden ook echt wat met de aanwijzingen. We constateerden drie keer een te korte martingaal en die was ook beter op lengte in de barrage. Als de martingaal voor een knikje in de teugel zorgt, is deze altijd te kort. Een hoofd/halshouding moet je niet afdwingen. Ik zie liever het hoofd van de pony iets hoger, dan dat ze door een strakke martingaal in het bit gaan hangen en nog sterker worden. De een is al wat meer met de wendingen en de voorbereiding op de volgende hindernis bezig dan de ander, maar in het algemeen vond ik dat de finalisten met een mooi ritme door het parcours gingen.”

 

Lees hier het volledige verslag op de website van PSC Lichtenvoorde