· 

Recordprijzen verbroken in Britse Bolesworth

Waar een klein team groot in kan zijn! Afgelopen weekend was ik met het Flanders Foal Auction team op pad naar het internationale concours bij het Bolesworth Castle van de familie Barbour in Engeland. Voor het eerst waren Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts verantwoordelijk voor de selectie van de veulens, embryo’s en jaarlingen en ze vroegen mij opnieuw voor de promotie ervan.

Nadat we al samenwerkten op de Flanders Foal Auction in Opglabbeek in september 2016 en begin dit jaar geschiedenis schreven door embryo’s met unieke springpedigrees te veilen in het Arabische Sharjah, bij Dubai, werd er afgelopen dagen veel nagepraat over de veiling in Engeland.

 

Dat er veel belangstelling was voor de veilingcollectie proefden we al in de aanloop, maar de resultaten van Bolesworth Elite Auction gingen onze verbeelding te boven. Een Big Star-veulen uit Grand Prix-merrie Tinka’s Serenade was de absolute veilingtopper met 92.000 pond, oftewel bijna 105.000 euro. En wat te denken van de Comme Il Faut x Diamant de Semilly, die door veilingmeester Dirk Zagers voor 62.000 pond werd afgeslagen.

 

Met een omzet van 450.000 pond (513.000 euro) en een gemiddelde prijs van 25.000 pond (28.500 euro) hadden we als team geen betere indruk achter kunnen laten in Engeland!Ons volgende project is komende zaterdagavond al op Jumping Bonheiden. Voor deze Flanders Foal Auction zijn 30 springveulens uit fantastische moederlijnen geselecteerd.

 

Ondertussen ben ik achter de schermen ook volop bezig met Veulenveiling Borculo en SELL Veulenveiling Brabant.

 

Ongekend is de animo vanuit kopers, maar wel een logische. De economie is verbeterd en aan goede springpaarden is altijd een te kort. Zelf koop ik ook regelmatig veulens, waarvan ik denk dat ik ze als drie- of vierjarige nauwelijks in handen krijg tenzij je de hoofdprijs betaalt. Meer en meer ruiters en tophandelaren investeren in jong talent om ze vervolgens zelf op te leiden.


Reactie schrijven

Commentaren: 0